Thursday, November 12, 2020

Lax röd curry

Nu när det “riktiga” vardagslivet dragit igång (hur “riktigt” det nu blir i en pandemi) med två heltidsarbetande föräldrar och två barn på förskolan så har jag börjat tänka allter på vardagsmat. Jag älskar ju att laga mat och har njutit av att kunna laga mat två gånger om dagen och gärna lite längre tid i köket under föräldraledigheten. Men nu inser man att det inte finns alltför mycket tid så man vill hitta snabblagade middagar som fortfarande inte blir tråkiga. Så en av dessa rätter som jag kom på då var denna lax röd curry!

Det är helt enkelt lax i en ugnsform med en sås på mejeriprodukter, currypasta och buljong, toppat med ost. Medan laxen står i ugnen hittar potatisen koka klart (kan såklart bytas ut till ris, bulgur eller pasta). Laxen blir smakrik, saftig och väldigt god! Du kan anpassa hur mycket röd currypasta du tar beroende på hur starkt ni gillar det. Jag brukar ge barnen en klick créme fraiche eller turkisk yoghurt om det är gränsfall starkt.

Jag behöver verkligen fler snabba fiskrecept att laga till vardags eftersom jag vill äta mer fisk och barnen älskar det. Det blir mycket fisk och vegetariskt till vardags och det är så gott.

Lax med röd curry

Lax röd curry (4 port)

Ingredienser
4 port fryst lax
1 dl grädde
1,5 dl cremé fraiche
1 msk röd currypasta
1 fiskbuljongtärning
1-2 dl riven ost

4 port potatis

Gör såhär
Koka potatisen.
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg lax i en ugnssäker form. Häll grädde, créme fraiche, röd currypasta och smulad buljongtärning. Krydda med svartpeppar och häll blandningen över laxen. Strö över riven ost och sätt in i ugnen 20 minuter. Om laxen är tinad kan du korta ner tiden 5-10 minuter.
Servera laxen med kokt potatis och grönsaker.


Fler laxmiddagar:

Lax i krämig fetaostsås

Pokebowl med marinerad lax

Lax med rödbetor och grönkålshummus

Inlägget Lax röd curry dök först upp på SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!.



from SandraCallermo.se – En matig livsstilsblogg! https://sandracallermo.se/lax-rod-curry/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=lax-rod-curry
via vill ha trekant

No comments:

Post a Comment